👉 TRÆNING AF HEST OG RYTTER - MODTAG EN LEKTION OM UGEN TIL KR 0,- 👈

Equifysio.dk

Info Hestefysioterapi Fysioterapi Rytter Online Kurser Blog Videolektioner Kr 0,- Log ind

Lav din egen aquatrainer uden vand

korrekt longering Apr 20, 2022
 

Se video
..og læs mere om  Korrekt Longering og Bomtræning her.

 

Jeg lever af at hjælpe heste og ryttere. Altså simpelthen hele equipagen. Så godt som jeg nu kan. Og i dag har jeg faktisk fået en totalt aha oplevelse.

For ikke særlig mange måneder siden var jeg på et et rigtigt godt kursus i et Tyskland, der handlede om ortopædisk rehabilitering af hesten. Og under det kursus er der en af de meget anerkendte dyrlæger fra USA, som simpelt hen underviser i genoptræning med vandløbebånd til hesten.

Der bliver så fortalt det her med at at først når hesten har vand op til skulderhøjde, så er det her, at hesten sparer 10 procent af dens egen vægt i forhold til opdriften.

Så hvis man anvender for eksempel i vandløbebåndet til netop at at nedsætte belastningen på hesten og så videre, så skal du have ret meget...

Læs mere..

Sådan finder du selv hestens største udfordringer i bevægeapparatet

equifysio academy Apr 20, 2022
 

Se video
..og læs mere om Equifysio Academy  her.

 

Hestekroppen, den sladrer.

Jeg vil nu vise dig nogle fysioterapeutisk hotspots, som du helt selv kan finde på din hest eller på en hest, som du skal ud at købe for eksempel.

Så du er fuldstændig klar over, hvilke udfordringer din hest har i bevægeapparatet, og du på den måde kan tilrettelægge noget funktionel træning for hesten, så det også bliver effektivt, og hesten på sigt selvfølgelig bliver holdbar.

Men simpelt hen, hvor du hjælper og støtter hesten, der, hvor den har sine udfordringen. Så, hvad jeg vil vise dig her er de fysioterapeutisk hotspots. Se video ovenfor.

Tjek hestens kæbebevægelighed

En af de første ting, du skal undersøge, om hesten overhovedet kan åbne munden rigtigt til begge sider, så du stikker pegefingeren ind på laderne lige der, hvor biddet...

Læs mere..

Ryttertest: Mangler du symmetri i sadlen?

rytterfitness Apr 13, 2022
 

Se video
..og læs mere om Rytterfitness  her.

 

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig, som er ryttere i forhold til at navigere i, hvilke øvelser du skal fokusere på, når du træner din egen krop.

Det kan nogle gange være svært at vurdere, hvor det største problem egentlig er.

Men jeg vil her komme med fem tendenser eller udfordringer, der kan pejle dig ind omkring, om du har et symmetriproblem, eller om det er noget andet, du skal fokusere på.

 

Oplever du forskel på volterne? 

Oplever du for eksempel i din ridning at der er stor forskel på volterne, uanset om du rider på din egen hest eller din nabos hest? Og er der altid er en volte, der er din favorit volte? Så kan det kan tyde på, at du rent faktisk indvirker asymmetrisk i sadlen. Her kunne det være en god ting at få startet med symmetri øvelser frem for noget som helst andet.

 

Bliver din ene...

Læs mere..

7 tegn på at din hest har ondt i ryggen

 

Se video
..og læs mere om  Træning af hestens overlinie  her.

- - -

Noget af det værste jeg kan forestille mig som hesteejer, ville være, hvis jeg IKKE opdager at min hest har fået ondt i ryggen.

Derfor vil jeg nu kort komme ind omkring 7 tegn eller symptomer på at hesten kan have ondt i ryggen.

 

Hvilke signaler sender hesten, når du stigler den i ryg-regionen?

Noget af det første du skal lægge mærke til er, om der er sket en ændring når du stigler hesten. Altså at hesten bliver mere sur i området når du stigler den.

Hvis din hest normalvis ikke taler med store bogstaver, så vil ganske små ændringer faktisk betyde en del. Det bør du reagere på. Hvis man har en hest, der ikke er god til at sige, at den har ondt og bare holder det for sig selv. Så skal du reagere. Selv på de små tegn. Kniber den øjnene sammen? Gør...

Læs mere..
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.