GRATIS KURSER
GRATIS KURSER

Fysioterapi Rytter

Du bliver testet på balimostolen og din led- og muskelfunktion testes også. Dernæst manuel terapi for at mindske eventuelle smerter, hjælpe muskulatur i balance og øge din ledbevægelighed.

Du vil få udleveret et fuldkomment specifikt træningsprogram for at finpudse sædets funktion, styrke din krop efter behov, optimere din balance og ikke mindst indvirkning på hestens ryg.

Placeholder Image
Placeholder Image

Hvornår skal du som rytter have fysioterapi ?

 • Hvis du har smerter før, under eller efter ridning
 • Hvis du er i tvivl om du er anatomisk skæv
 • Efter traume eller skade
 • Hvis du har svært ved at opretholde en fin opstilling
 • Ved manglende koordinering af din krop i ridning
 • Efter længere tids pause
 • Hvis du føler at du mangler styrke i din ridning
 • Efter graviditet
 • Hvis du er asymmetrisk som rytter og trækker sadlen skæv
 • Hvis du har svært ved at sidde stille i sadlen
 • Hvis du bare gerne vil være bedre – være mere fintfølende og give de rette signaler!

 

Placeholder Image

Anna Vangsaa

I december 2015 blev jeg opereret for en diskusprolaps, der sad i lænden imellem L4 og L5. Jeg har siden da døjet rigtig meget med hovedpine, nakke- og skuldersmerter, ømhed i lænden og til tider også smerter i lænden.

Jeg gik til en kiropraktor, som sagde, at jeg skulle lade være med at ride, hvis det forværrede min hovedpine.

Jeg har gået hos mange forskellige behandlere siden min operation i 2015. Det er første gang, her hos Rikke, at jeg har mærket så markant og hurtig forbedring af generne både i min hverdag, men specielt også i min ridning. Jeg er dybt taknemmelig for, at jeg nu kan ride en skovtur på min hest og komme hjem uden at have hovedpine. Derudover er mine lændesmerter/ømheder markant forbedret under ridningen. I min hverdag har min hovedpine også aftaget meget. 

Jeg føler, jeg er i de bedste hænder hos Rikke. Jeg synes, hun har en fantastisk menneskelig indsigt og har en rigtig god tilgang til at hjælpe mig. Rikke er lyttende, forstående og udviser stor empati.

Jeg giver mine varmeste anbefalinger til Rikke, kh Anna, 22 år

Hvordan foregår fysioterapi til rytteren?

Manglende balance, kropskontrol, styrke, symmetri, og smerter i bevægeapparatet forårsager ofte at du som rytter indvirker uhensigtsmæssigt på hesten og harmonien imellem hest og rytter forsvinder på sigt.

Ved en fysioterapeutisk undersøgelse bliver du altid som rytter testet på balimostolen for at kunne vurdere, hvad dit største problem er funktionelt. Balimostolen er konstrueret følsom og afviger ved selv den mindste asymmetri ift placering af tyngdepunkt og ubalance muskulært og nedsat funktion ledmæssigt. Den giver altså et klart svar ift., hvor dine udfordringer er som rytter og min opgave som fysioterapeut er at konstruere eksakte øvelser til lige nøjagtig dig!

Du vil få udleveret et fuldkomment specifikt træningsprogram for at finpudse sædets funktion, forbedre dine hjælpere i ridningen, styrke din krop efter behov, optimere din balance og ikke mindst indvirkning på hestens ryg.

Jeg har over 11 års erfaring med fysioterapeutisk undersøgelse og behandling af ryttere, hvor målet er at bringe rytteren tilbage i sporten, gøre rytteren smertefri uanset niveau og ikke mindst optimere på rytterens funktion i sadlen.

Rytter fysioterapi inkluderer også bevægetests af især hofte, bækken, ryg, da de led er yderst relevante at sikre, at de har så meget som mulig bevægelse. Der tages selvfølgelig udgangspunkt i dig som individ og med manuelle teknikker vil jeg hjælpe dig til forbedret mobilitet.

Har du været udsat for et traume eller har fået en skade hjælper jeg dig med glæde igennem din rehabilitering. Du kan med fordel kontakte din ulykkesforsikring ift. fysioterapeutisk dækning af din genoptræning hos mig.

Med udgangspunkt i de målsætninger du har for forløbet tilrettelægger jeg en plan for processen, så dine ønsker opnås. Det kræver selvfølgelig at du overholder den specifikke træning du får udleveret og fra gang til gang justeret, for at få det hurtigste og bedste resultat.

Træning af den ældre hest

Meld dig ind i mit online univers med artikler, lukket facebook gruppe, online undervisning og meget mere.

MELD DIG IND MED DET SAMME OG LÆS ARTIKLEN

MELD MIG IND NU

Glad Hest & Rytter (free)

ARTIKLER
LIVE UNDERVISNING
LUKKET FACEBOOK GRUPPE
MOBIL APP MED DET HELE
OG MEGET MERE...

LUK MIG IND NU