👉 TRÆNING AF HEST OG RYTTER - MODTAG EN LEKTION OM UGEN TIL KR 0,- 👈

Equifysio.dk

Info Hestefysioterapi Fysioterapi Rytter Online Kurser Blog Videolektioner Kr 0,- Log ind

Ryttertest: Mangler du symmetri i sadlen?

rytterfitness Apr 13, 2022
 

Se video ⬆️
..og læs mere om ➡️ Rytterfitness ⬅️ her.

 

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig, som er ryttere i forhold til at navigere i, hvilke øvelser du skal fokusere på, når du træner din egen krop.

Det kan nogle gange være svært at vurdere, hvor det største problem egentlig er.

Men jeg vil her komme med fem tendenser eller udfordringer, der kan pejle dig ind omkring, om du har et symmetriproblem, eller om det er noget andet, du skal fokusere på.

 

Oplever du forskel på volterne? 

Oplever du for eksempel i din ridning at der er stor forskel på volterne, uanset om du rider på din egen hest eller din nabos hest? Og er der altid er en volte, der er din favorit volte? Så kan det kan tyde på, at du rent faktisk indvirker asymmetrisk i sadlen. Her kunne det være en god ting at få startet med symmetri øvelser frem for noget som helst andet.

 

Bliver din ene stigbøjle længere end den anden?

Det kan også være, at du er en af de ryttere, der undervejs i din ridning ender med at højre stigebøjle bliver væsentligt længere end venstre. Det vil sige, at sadlen simpelt hen glider. Og dette kan også tyde på, at du som rytter kan indvirke asymmetrisk i sadlen, som så gør, at det hele lidt glider.

 

Føler du, at din træner gentager sig selv?

Det kan også være, at du for eksempel har en træner, der konstant siger lidt de samme ting, men kun ensidigt.

Altså for eksempel:
"Højre skulder ned. Sid lige med hovedet. Lad være med at rotere overkroppen til venstre, ned med venstre hånd"
og så videre, men at det aldrig er for eksempel er venstre skulder og så videre.

Så er det altid de samme ting på kroppen, som skal enten op eller ned? Og når det ikke ændrer sig, kan noget tyde på, at det er symmetrien, som som du bør fokusere på her i første omgang.

 

Har du sværere ved at fange det ene sædeben? 

Det kan også for nogle være super svært, at mærke eller fange det ene sæde ben. Det kan være, når man for eksempel sidder på en stol, på hesten eller i sin bil, at det altid er venstre sædeben at du for eksempel kan mærke. Det vil sige at du er mere dominant på det venstre sæde ben. Men hvis man skal fange højre eller finde højre, så skal du måske anstrenge dig noget mere for at finde det. Og hvis man allerede i en stol eller i bilen og så videre kan mærke, at der er stor forskel på at finde enten det ene sædeben frem for det andet, så syntes jeg bestemt, at symmetri er det bedste sted at starte i forhold til at vælge øvelser.

 

Oplever du de samme udfordringer med flere heste?

En sidste tendens kan være at de heste, du træner, altid ender med de samme udfordringer. For eksempel sådan noget med, at den går ud i venstre skulder eller bliver altid slap i det højre bagben. Så hvis man begynder at kunne kunne finde nogle mønstre i forhold til de heste, man træner, eller ens udfordringer, sammenlignet med for eksempel den hest, man havde for fem år siden i forhold til den, man har nu. Eller når du f.eks. rider på andre folks heste, er det lidt det samme issue, der dukker op fra hest til hest, selv om det er vidt forskellige heste, men den samme rytter. Så skal du måske lige præcis dér stoppe op, tænke indad og så begynde at fokusere på symmetri øvelser.

 

Kom igang med rytterfitness med øvelser specifikt til dine største udfordringer

Kunne du tænke dig at få øvelser specifikt til f.eks. symmetri, balance, smidighed og holdning? Og kunne du tænke dig at vide, hvor og hvordan du bedst starter? 

🎓 Læs om mit online forløb: Rytterfitness her >>

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.