GRATIS KURSER
GRATIS KURSER

Træning af hest

Under træning af din hest har jeg fokus på holdbarhed, grundridningsprincipper, træningsskalaen og glæde - uanset om det er longering eller ridning.

Placeholder Image
Placeholder Image

Hvornår skal du benytte dig af, at jeg træner din hest?

  • Hvis hesten har været skadet og skal rehabiliteres

  • Hvis du gerne vil forbedre hestens forståelse for hvad den skal

  • Hvis du selv er skadet

  • Hvis du er så asymmetrisk i sadlen at det funktionelt påvirker din hest negativt

  • Hvis du gerne vil tydeliggøre signalerne overfør din hest

  • Hvis du ønsker at træningen går på kompromis med de udfordringer hesten har

  • Hvis du ønsker en opbyggende og holdbar træning af din hest

  • Når du gerne vil optimere på kommunikationen i et givent problem

Læs artiklen fra Ridehesten i Glad Hest og Rytter (Free)

Ridning

Som fysioterapeut og rytter gennem næsten hele mit liv op til Prix sankt George niveau og med min viden indenfor træning af både mennesker og heste vil jeg med glæde træne din hest.

Som udgangspunkt går jeg højt op i grundridning og de 6 trin på træningsskalaen ikke mindst. Jeg bygger træningen op trin for trin og skruer bevidst ned igen hvis fysikken eller forståelsen for opgaven ikke er der.

Jeg tilrettelægger hver træning efter hestens problematik, så hesten genvinder styrke i de områder den er tabt. Mit mål er også at hesten opnår så meget mobilitet og smidighed i de led, den har problemer med i form af låsninger og stramhed. I bund og grund træner jeg systematisk din hest fuldstændig specifikt, så hesten får det optimale ud af hver træning.

Takt, løsgjorthed og ikke mindst eftergivenhed er nogle af de vigtigste elementer for mig i en given træning. Derudover er en glad og positiv hest for mig den mest interessante hest at udvikle på, så det stiler jeg efter under hver træning. Jeg vil altså gerne have at hesten stråler og har et godt udtryk i øjnene – også i slutningen af ridetimen.

Placeholder Image

Longering

Longering har stor værdi i den ugentlige træning i form af variation, såfremt det bliver udført så korrekt som muligt.

I longering af din hest vil jeg spotte de steder din hest kan forbedre sig – og ikke mindst rette, så din træning fra jorden indeholder så meget kvalitet som mulig. Jeg vil hjælpe dig af med din usikkerhed i de forskellige situationer, du vil møde. 

Derudover vil jeg hjælpe dig til at blive bedre til at få hesten til at spore lige, at finde den rette takt og ikke mindst hastighed, at volterne bliver runde og at hesten runder sig, at forbedre kommunikationen mellem dig og din hest så din hest fx springer i venstre galop når du beder den om det.

Longeringen vil også bestå af signalindlæring, hvilket udstyr netop din hest har gavn af at have på, så hesten trænes i den holdning der er gavnlig for lige nøjagtig din hest. Jeg vil lære dig at inkludere grundridningens principper i din longering og også inddrage bomme eller cavalettis ved behov.

Målet med longering er for mig - en stærk, smidig & symmetrisk hest.

Placeholder Image

Glad Hest & Rytter (free)

ARTIKLER
LIVE UNDERVISNING
LUKKET FACEBOOK GRUPPE
MOBIL APP MED DET HELE
OG MEGET MERE...

LUK MIG IND NU