GRATIS KURSER
GRATIS KURSER

Rideanalyse

Rideanalyse er analyse af rytter under ridning med fokus på symmetri og indvirkning. Undervisning i at forbedre rytterens opstilling og funktion i sadlen.

Video Poster Image

Hvornår skal du bruge en rideanalyse? 

  • Når du sidder skævt
  • Gerne vil opnå en pænere opstilling
  • Gerne vil indvirke mere korrekt med sædet, hvis du kontrollerer din krop asymmetrisk
  • Gerne vil være mere effektiv med hjælperne
  • Hvis du har behov for at sidde mere stille på din hest
  • Gerne vil indvirke mere korrekt med sædet
  • Hvis du kontrollerer din krop asymmetrisk
  • Gerne vil sidde så optimalt som muligt i sadlen for at mindske eventuelle smerter
  • Hvis du på gentagne heste har samme problemer med samme øvelse eks: galopanspring eller changement til højre 

 

Hvordan foregår en rideanalyse? 

Du bestiller en tid hos mig enten på dit eget opstaldningssted, på MariesmindeBlåvej 14, Sabro eller hos mig på Nordrevej 45, Sabro. Du skal være varmet let op på det givne tidspunkt. Du vil få en stram trøje på med horisontale og vertikale striber så eventuelle asymmetrier og mindre god holdning tydeliggøres. Jeg ser dig ride i alle gangarter med de eksakte øvelser der skal til, for lige nøjagtig at vurdere og analysere dig bedst. 

 

Hvor lang tid tager en rideanalyse? 

30 minutter, hvorefter jeg i samråd med dig vurderer hvordan vi bedst kommer videre herfra. En rideanalyse suppleret med en rytteranalyse er det mest foretrukne, men kombineres og vurderes selvfølgelig individuelt.  

 

Træning af den ældre hest

Meld dig ind i mit online univers med artikler, lukket facebook gruppe, online undervisning og meget mere.

MELD DIG IND MED DET SAMME OG LÆS ARTIKLEN

MELD MIG IND NU
Placeholder Image

JULIE HANSEN, MILITARY-RYTTER

"Jeg har haft et rigtig langt forløb med min “ryg-hest”. Rikke kom på besøg for at hjælpe os videre, for ridningen fungerede ikke optimalt. Rikke udrettede mirakler med mig, for med et ændret mindset og fokus på opstilling både til hest og i hverdagen, får jeg og hesten nu bedre rideture end vi har gjort i flere år 🙏🏼

Inden Liberty fik fikset ryggen red vi den klasse der hed CNC100 på landsplan. Vi håber jo på at komme igang igen og ride på det niveau igen, hvis den unge mand bliver klar på det"

Med baggrund som prof. Bach. i fysioterapi er en af mine ekspertiser at analysere og vurdere biomekanik hos rytteren i funktion. Ud fra din historik og din problematik vil jeg kunne hjælpe dig med at blive bedre som rytter. Bedre til at mærke dig selv, at mærke hesten, at få givet hesten de signaler du gerne vil - når du vil.  

En del ryttere får lavet en rideanalyse for at optimere den direkte indvirkning på hesten. Det er ofte små marginaler, der gør den store forskel. Det er for mig som fysioterapeut tydeligt, at kommunikationen mellem hest og rytter forbedres når rytteren er fuldstændig klar over sin vægtfordeling i bestemte øvelser og samtidig har styr på sin krop. En rideanalyse afslører også mulig asymmetri hos rytteren, hvilket er bedst at få bekræftet og ikke mindst afhjulpet så hurtig som muligt i en ridekarriere. 

Har du smerter er målet smertefri ridning – eller så tæt du kan komme på smertefri. Mit største ønske er at holde rytteren i sporten så længe det er muligt. Uanset alder, kropsmæssige udfordringer og smerter.  

Glad Hest & Rytter (free)

ARTIKLER
LIVE UNDERVISNING
LUKKET FACEBOOK GRUPPE
MOBIL APP MED DET HELE
OG MEGET MERE...

LUK MIG IND NU