GRATIS KURSER
GRATIS KURSER

Rytteranalyse

Ved en rytteranalyse undersøges og testes din symmetri, benlængde, sædets funktion, balance, ledbevægelighed og muskelfunktion. Du vil få udleveret et specifikt træningsprogram.

Placeholder Image

Hvornår skal jeg have en rytteranalyse? 

  • Når du sidder skævt
  • Gerne vil opnå en pænere opstilling
  • Gerne vil indvirke mere korrekt med sædet
  • Hvis du kontrollerer din krop asymmetrisk
  • Gerne vil være mere effektiv med hjælperne
  • Hvis du har behov for at sidde mere stille på din hest
  • Gerne vil sidde så optimalt som muligt i sadlen for at mindske eventuelle smerter
  • Hvis du på gentagne heste har samme problemer med samme øvelse eks: galopanspring eller changement til højre.

 

Hvordan foregår det?

Du bestiller en tid hos mig og møder op på NORDREVEJ 45, 8471 SABRO. Du må gerne have noget tøj på du kan bevæge dig i.

 

Skal jeg starte med rytteranalysen eller rideanalysen? 

De fleste starter med rideanalysen, men det er fuldstændig op til dig.

 

Hvor lang tid tager det?

 45 minutter.

Træning af den ældre hest

Meld dig ind i mit online univers med artikler, lukket facebook gruppe, online undervisning og meget mere.

MELD DIG IND MED DET SAMME OG LÆS ARTIKLEN

MELD MIG IND NU

Mere om rytteranalyse

Skal du blive bedre i sadlen - så skal du træne lige præcist de specifikke ting, der gør, at du forbedrer dig som rytter. Specifik træning er et værdifuldt supplement til din ridning og du får tilrettelagt et skræddersyet træningsprogram helt unikt til dig under en rytteranalyse.

Ved en rytteranalyse undersøges og testes din symmetri, benlængde, sædets funktion, balance, ledbevægelighed og muskelfunktion. 

Jeg vurderer din holdning og hjælper dig til forbedringer, som du kan tage direkte med i sadlen næste gang du rider. På den måde skærpes din kropsbevidsthed omkring din positur, hvilket udover at være sundhedsfremmende, giver dig en væsentlig bedre rytteropstilling i sadlen.

Under en rytteranalyse testes du så funktionelt som overhovedet muligt og derfor anvendes Balimo-stolen blandt andet til dette. På Balimo-stolen testes sædets funktion, din stabilitet, styrke, balance og ikke mindst din koordineringsevne. Balimo-stolen er særdeles velegnet til at give udslag på selv den mindste asymmetriske påvirkning fra dig. På den måde bliver du som rytter gjort opmærksom på, hvor dine udfordringer er. Jeg kan som fysioterapeut hjælpe dig med at dygtiggøre dig som rytter så kommunikationen til din hest tydeliggøres.

Manuelle tests af rytterens bl.a. hofteled skulderled, ryg, nakke og bækken kan også være en nødvendighed at foretage, for at sikre at mobiliteten er så symmetrisk og god som mulig og netop ikke er et forstyrrende element, der kan påvirke dig som rytter.

De forskellige ryttertests bliver selvfølgelig sammenholdt med problematikken i sadlen og i de fleste tilfælde er der konsensus. Analysen kan give rytteren en større forståelse og mening med de udfordringer der er i ridningen, hvilket også er med til at nå frem til holdbare forbedringer. Især fordi sammenhængen mellem rytterens og hestens funktion er enorm.

Glad Hest & Rytter (free)

ARTIKLER
LIVE UNDERVISNING
LUKKET FACEBOOK GRUPPE
MOBIL APP MED DET HELE
OG MEGET MERE...

LUK MIG IND NU