GRATIS KURSER
GRATIS KURSER

Graviditet & Ridning

Jeg hjælper dig med at komme skånsomt men stærk igennem din graviditet så du hurtigere kan komme tilbage i sporten. Sammen kigger vi på hvor du kan optimere for at spare på ressourcerne i hverdagen.

Få svar på:

  • Må jeg ride under graviditet?
  • Hvordan kan jeg bedst tage hensyn til baby?
  • Hvordan kan jeg bedst optimere min krop under graviditet, så jeg så længe som muligt kan ride eller udføre staldarbejde?
  • Lændebælte eller Trochanterbælte – eller noget helt tredje?
  • Hvad sker der med hesten når jeg tager X-antal kg på og overhovedet ikke har samme funktion i sadlen som jeg plejer?
  • Hvad skal jeg være opmærksom på hos hesten for at forebygge et mindre godt bevægemønster?
  • Hvad skal jeg være opmærksom på for at komme så hurtigt som muligt i sadlen igen?
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

Som rytter, fysioterapeut og 2 graviditeter indenfor kort tid klogere vil jeg under en fysioterapeutisk konsultation besvare de spørgsmål du som gravid end har i forbindelse med ridning, træning af hesten fra jorden og ikke mindst det staldarbejde, der som regel hører med.

Mit mål er at få dig skånsomt men stærk igennem din graviditet, så du kan komme tilbage til sporten igen når tid er.

Under konsultationen vurderer vi sammen, hvad der er behov for af hjælpemidler (lænde/trochanterbælte etc.), hvad der er forsvarligt ift ridning i din graviditet, forebyggende træning og alle mulige andre tiltag, der skal gøre livet lettere for dig imens din mave vokser.

Der er enormt mange ting du selv kan gøre - gøre anderledes eller bare skal huske at tænke over for at mindske graviditetsbesvær. OG hvad gør man ikke for at kunne blive i sadlen så længe som muligt?!

 

For nogle kvinder opstår der smerter i bevægeapparatet undervejs i graviditeten – typisk i lænd og hofter, hvilket også påvirker din funktion i dagligdagen. Her vil jeg kunne hjælpe dig med blide manuelle teknikker.

 

Bækkenløsning vil jeg for alt i verden forsøge at forebygge i samråd med dig. Ofte er det et spørgsmål om bedre håndteringsstrategier i hverdagen, som du kan påvirke positivt, når du ved hvad du skal holde øje med. Både din positur men bestemt også din styrke indvirker på dette.

 

Urininkontinens både under, men især efter fødsel kan absolut forebygges til et bestemt punkt. Dette er også en vigtig del af samtalen og ikke mindst træningen når du som gravid og passioneret hestekvinde kommer til mig. Jeg inddrager gerne egen læge, jordemoder eller henviser til specialister ved behov.

Glad Hest & Rytter (free)

ARTIKLER
LIVE UNDERVISNING
LUKKET FACEBOOK GRUPPE
MOBIL APP MED DET HELE
OG MEGET MERE...

LUK MIG IND NU